TARIM VE ISLAH ANA BİLİM DALI Kenevirin ıslah edilmesi, yetiştiriciliği, tohum eldesi, çeşit geliştirilmesi, yaprağından tohumuna, sapından yağına kadar olan tüm kısımlarından etkili bir biçimde faydalanılmasını hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalar yürüten anabilim dalıdır.
Ana bilim Dalı Başkanı:
Tel: 0 362 312 1919 - 6460
Öğretim Üyeleri:
Prof. Dr. İbrahim IŞILDAK
Tel: 0 362 312 1919 - 6462
Tel: 0 362 312 1919 - 6467
Araştırmacı Dr. Hasan Alp ŞAHİN
Tel: 0 362 312 1919 - 6467
GIDA - YEM VE İLAÇ ANA BİLİM DALI Kenevirin zengin içeriğinden mümkün olduğunca yüksek seviyede faydalanabilmek adına hem gıda ürünü, hem hayvan yemi şeklinde kullanılabilirliğini araştırmaktadır. Aynı zamanda bu anabilim dalı; içerdiği kannabinoidlerden dolayı kenevirin farmakolojik etkilerinin tüm yönleriyle belirlenmesi, yeni potansiyel ilaç hammaddesi olarak değerlendirilebilecek etken maddelere yönelik çalışmalar yürütmektedir.
Ana bilim Dalı Başkanı :
Tel: 0 362 312 1919 - 6468
Öğretim Üyeleri:
Tel: 0 362 312 1919 - 6464
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Sait ERTUĞRUL
Tel: 0 362 312 1919 - 6466
Tel: 0 362 312 1919 - 6468
SANAYİ VE PAZARLAMA ANA BİLİM DALI Kenevire dair elde edilen tohumdan tekstile, gıdadan ilaç veya hayvan yemine kadar tüm ürünlerin sanayi ve endüstriyle buluşmasını, akabinde ilgili sektörlerin pazarlarında yerlerini almasını hedefleyen, kenevirin toplumla, insanlıkla buluşmasını sağlama görevini üstlenmiş olan anabilim dalı olarak hizmet vermektedir.
Ana bilim Dalı Başkanı:
Tel: 0 362 312 1919 - 1071